a

Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit sit amet hendrerit a venenatis.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@vangard.com
 

Materialen, formaten en prijzen

De materialen, formaten en prijzen zijn als volgt voor een muurschildering, paneel of doek:

Het te beschilderen oppervlak

Ik schilder in opdracht voor zowel bedrijven, particulieren als instellingen. De schilderingen kunnen rechtstreeks op de wand. Een andere optie is op panelen zodat deze verplaatsbaar zijn. Dat kan op houten panelen zijn of opgespannen doek. Daarnaast schilder ik ook op 3D doek in alle formaten. Prijsindicaties voor de verschillende opties vind je onderaan deze pagina.

De muur

De schilderingen komen het best tot hun recht op een gladde ondergrond qua muur of object daarom graag glad gestucte muren of een strak behang in wit. Het liefst al één keer geschilderd in een witte kleur of naar gelang het ontwerp in een gewenste achtergrond kleur. Een muur met een lichte structuur kan natuurlijk ook maar kost iets meer qua tijd. Strakke ontwerpen zoals teksten moeten echt op een gladde muur gemaakt worden. Wil je een schildering op paneel of doek dan kan ik daar voor zorgen maar je mag het ook zelf aanleveren. Deze beschilder ik dan thuis of op locatie, ligt aan het formaat.

Het ontwerp

Graag communiceer ik via de mail of telefoon. Soms kan het nodig zijn om even ter plekke te komen kijken naar de situatie, een beetje afhankelijk van de reistijd. Ik schilder in een straal van 100 kilometer, deze reiskosten zitten bij de prijs inbegrepen. Je mag een eigen ontwerp aanleveren maar ik kan natuurlijk ook voor jou een uniek ontwerp maken. Als ik een ontwerp moet maken dan zitten daar ontwerpkosten aan verbonden, deze zijn afhankelijk van de vraag. In principe schilder ik alles behalve portretten en huisdieren (huisdieren schilder ik alleen op doek). Soms zorg ik vooraf voor een globale schets maar dat is meestal een indicatie. Vaak ontstaan er ter plekke nog kleine wijzigingen maar die gaan altijd in overleg.

Materiaal

Ik schilder met verf op waterbasis, acrylverf. Deze is kindvriendelijk en niet schadelijk voor je gezondheid. Als de muur droog is, is deze watervast. Je mag hem dan afnemen met een vochtige doek, mits je niet te hard boent. Wil je toch een extra vernislaag erop dan kan dat. Dit is een matte vernis. Deze is echter niet bestand tegen het stoten en krassen. Wel tegen vuil.

Tarieven muurschilderingen

Wil je graag meer weten over jou gewenste schildering dan stuur mij een vrijblijvende mail waarin je de volgende vragen beantwoordt.

  • Wat is de structuur van de muur of object?
  • Welke kleur heeft deze nu?
  • Hoe groot is de muur/object?
  • Hoe groot wil je je ontwerp?
  • Heb je een voorbeeld van je ontwerp of moet deze nog gemaakt worden door mij?
  • Waar woon je?

Graag zou ik dan een foto willen van de situatie/muur/object en eventueel de voorbeelden die je hebt voor de schildering.

Prijsindicatie van gemaakte opdrachten

Ik hanteer meestal een totaalprijs per dag voor een muurschildering als ik het te maken project goed kan inschatten.

Deze ligt op € 355,- per dag inclusief materiaalkosten en kilometervergoeding, exclusief 21% BTW.

Mijn uurprijs voor schilderwerk is € 55,- inclusief materialen en kilometervergoeding, exclusief 21% BTW.

Een uurprijs komt meestal voor als de opdracht lastig in te schatten is qua tijd.

Bij panelen en doek komt er een meerprijs bij voor de materialen waar ik op moet schilderen.

Bij een muurschildering waarbij de muur een ondergrond kleur nodig heeft, komen voor de muurverf extra kosten bij.

 

Wachttijd schildering

De wachttijd voor een schildering ligt op dit moment, augustus 2019, op 2 maanden. Dit is voor dit moment. Ik hou deze nauwkeurig bij zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Hieronder vind je een aantal foto’s met een prijsindicatie van muurschilderingen, schilderingen op paneel en doek. Deze prijzen hangen samen met de tijdsduur en detailwerk.

Muurschildering 1

Schildering op behang (wit), lichte structuur. Afmeting 1 x 2 meter. Prijsindicatie tussen € 255,- en € 355,-. Tijdsduur ongeveer 1 werkdag.

Muurschildering 2

Schildering op gladde muur. Afmeting 1 x 1 meter. Prijsindicatie tussen € 155,- en € 355,-. Tijdsduur ongeveer halve tot hele werkdag.

Muurschildering 3

Schildering op gladde muur, licht blauwe ondergrond. Afmeting 2 x 1 meter. Prijsindicatie tussen € 255,- en € 425,-. Tijdsduur ongeveer 1 tot 1,5 werkdag.

1. Losse borden

MDF borden, 6 mm. Afmeting 1 x 1 meter. Prijsindicatie per bord € 150,- en € 175,-. Tijdsduur per bord ongeveer halve tot hele werkdag.

2. Paneel 4.00 x 2.00 m

MDF plaat bevestigd aan de muur. Afmeting 4 x 2 meter. Prijsindicatie tussen de € 555,- en € 700,-. Tijdsduur ongeveer 2 werkdagen.

3. Paneel 2.00 x 2.00 m

MDF paneel los. Afmeting 2 x 2 meter. Prijsindicatie tussen de € 355,- en € 555,-. Tijdsduur ongeveer 1,5 werkdag.

Doek 1

3D doek hond. Afmeting 50 x 50 cm. Prijsindicatie € 355,-. Tijdsduur ongeveer 1 werkdag, verdeeld over meerder dagen.

Doek 2

3D doek haas, veel detail. Afmeting 1.20 x 1.20 meter. Prijsindicatie € 455,- en € 555,-. Tijdsduur ongeveer 1,5 tot 2 werkdagen, verdeeld over meerdere werkdagen.

Doek 3

3D doek zee. Afmeting 2 x 1 meter. Prijsindicatie € 355,- en € 455.-. Tijdsduur ongeveer 1,5 werkdag.